Articole Medicale

Inapoi la categorie

90% din bolile organismului se manifesta la nivelul cavitatii bucale

90% DIN BOLILE ORGANISMULUI SE MANIFESTA LA NIVELUL CAVITATII BUCALE

Bucuresti, 27.03.2013

http://www.dreamstime.com/-image14641376

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca problemele dentare influenteaza buna functionare a intregului organism. Exista o stransa legatura intre sanatatea orala si bolile cardiovasculare, nasterea prematura, diabetul zaharat, osteoporoza, etc. 90% din bolile organismului se manifesta la nivelul cavitatii bucale, ceea ce inseamna ca medicul stomatolog este printre primii specialisti care pot sa atraga atentia asupra unei probleme de sanatate.

Atunci cand sanatatea dintilor este una deficitara, oamenii se pot confrunta cu dureri, caderea dintilor, respiratia urat mirositoare, ulceratii bucale, gura uscata si probleme ale gingiilor. Toate acestea pot fi evitate daca se are in vedere o igiena orala corespunzatoare.

“Societatea noastra, din pacate, este insuficient de educata in legatura cu problemele ce pot aparea din cauza unei ocluzii (muscaturi) incorecte, a pierderii premature a dintilor temporari, a inghesuirii dentare. Consecintele pe termen mai lung sau mai scurt sunt legate de probleme de dezvoltare a cresterii coloanei vertebrale, asimetrii de crestere, probleme ale articulatiei temporomandibulare care pot ajunge pana la migrene severe, infectii, endocardite bacteriene, aparitia de chisturi, probleme de deglutitie, probleme parodontale usoare sau severe, ajungandu-se la pierderea dintilor din cauza pierderii inaltimii osului alveolar”, a declarat Emilia Gheorghiu Milicin, medic primar specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala.

Aproape 80% dintre romani au probleme dentare deoarece nu isi ingrijesc corect dantura. Igiena dentara se rezuma, in cea mai mare parte, la spalatul pe dinti si de aceea, aparitia cariilor este cea mai frecventa afectiune, urmata de problemele cauzate de placa dentara bacteriana, respiratia urat mirositoare si dintii sensibili. Vizitele periodice la stomatolog si ortodont va pot scapa de multe dintre problemele dentare.

“Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului au dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar estetica. Principalul punct care se urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional,” a explicat fondatorul clinicii Ortodent, Dr. Emilia Gheorghiu Milicin.

………………………………………………………………………

Ortodent este cea mai mare clinica dentara de specialitate din tara care se poate mandri cu 7 scaune de ortodontice, cu metode de tratament moderne, performante si personalizate, cu experienta echipei certificata de tratamentele ortodontice finalizate cu rezultate exceptionale, garantate pe viata. Garantia serviciilor este data si de faptul ca dupa terminarea tratamentului clinica dentara Ortodent efectueaza la fiecare 6 luni o verificare gratuita. Deschisa acum 7 ani de Dr. Emilia Gheorghiu-Milicin, noua clinica Ortodent isi propune sa continue traditia serviciilor si metodelor performante de ortodontie la cele mai inalte standarde mondiale. Dr. Emilia Gheorghiu-Milicin este specialist in Ortodontie, absolventa a Universitatii Nationale Autonome din Mexico City, absolventa a peste 35 de cursuri internationale de formare profesionala,membru al Federatiei Mondiale de Ortodontie, membru international al Asociatiei Americane de Ortodontie, cu o experienta de peste 15 ani in ortodontie si ortopedie dento-faciala.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta:

Catalina Sandu

Director Marketing

Mobile: 0733 55 88 72

E-mail: catalina.sandu@ortodent.ro

www.ortodent.ro

Facebook: http://www.facebook.com/OrtodentClinic