Articole Medicale

Inapoi la categorie

Adultii tineri nu se prea preocupa de aspectul danturii

Adultii tineri nu se prea preocupa de aspectul danturii

Educatia ortodontica la adultii tineri, cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani, este aproape inexistenta, doar un procent de 13,13% dintre adultii tineri cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani apeleaza la un medic ortodont. Acest fapt este cauzat de perioada psihologica dificila pe care o traverseasa in care conteaza perceptia colegilor, prietenilor si persoanelor din anturajul acestora care privesc aparatul dentar ca pe un lucru inestetic si de problema financiara. Daca in copilarie, parintii sunt cei care au grija de dentitia copilului lor, atunci cand incepi sa devii adult toate costurile se rasfrang asupra ta. In aceasta perioada cu cat se scurteaza perioada de tratament, cu atat este mai bine, deoarece adultii tineri nu prea isi doresc aparat dentar, atitudinea lor in general fata de societate este mai rebela si igiena este mai defectuoasa.

Pe de alta parte, percepția generală este aceea că problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada copilariei, în care au erupt toţi dinţii permanenţi, ceea ce este fals. Este adevărat că in aceasta perioada se pot rezolva probleme atât ortopedice, cât și ortodontice, însă oamenii trebuie să fie bine informați asupra faptului că la medicul ortodont se poate apela indiferent de vârstă.

Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului au dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar estetica. Principalul punct care se urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional.

Medicul ortodont este singurul  specialistul dentar care isi dedica viata corectarii dintilor si oaselor incorect pozitionate. Dintii, si uneori fetele sunt schimbate prin tratamentul ortodontic; De aceea, este foarte important ca tratamentul sa se faca in mod corect. Un specialist in ortodontie si ortopedie dentofaciala este expert in miscarea dintilor, poate ajuta oasele sa creasca corect si poate lucra cu dumneavoastra sa  ajute sa va asigurati ca dintii sa ramana in pozitia corectata. Companiile de asigurari platesc tratamentele ortodontice doar o data in viata. Faceti in asa fel incat specialistul in ortodontie sa o faca corect de prima data.