Articole Medicale

Inapoi la categorie

Frecventa problemelor ortodontice in Romania vs alte state europene

Piata serviciilor ortodontice din Romania reprezinta 90% din populatie. Acest lucru inseamna faptul ca aproximativ 18 milioane de oameni au nevoie de tratamente ortodontice. Potentialul este enorm, insa valoarea de piata nu se poate estima, intrucat tratamentele ortodontice difera in functie de gravitatea problemelor si de tipologiile aparatelor folosite in tratamente.

clinica dentara ortodentFrecventa anomaliilor dentofaciale este cam la acelasi nivel ca si in alte state europene, dar educatia sanitara este mai orientata spre preventie.

Daca vorbim din punctul de vedere al preocuparii, in Romania exista o evolutie clara din 2008 pana in prezent. Oamenii isi dau mai mult interesul, intrucat avem si o crestere informationala pe acest segment, insa tot insuficienta ramane.

Cu cat informatia se propaga in mod corect, cu atat si evolutia tratamentelor ortodontice creste. Oricum, din 2007 am putut observa o crestere a interesului romanilor in ceea ce priveste ingrijirea danturii, insa in continuare Romania se afla pe un loc codas in topurile europene si mondiale.