Articole Medicale

Inapoi la categorie

Pozitia dintilor se poate corecta si la 50 de ani

logo ortodent.ro

Doar un procent de 29% dintre adulti cu varsta cuprinsa intre 26 si 45 de ani apeleaza la un medic ortodont. Din acest procent foarte mic aproximativ 78% sunt femei si doar 22% sunt barbati.

Din fericire pe de-o parte si din nefericire pe de alta parte, dintii se misca toata viata. Astfel ca dintii aflati in pozitie incorecta precum si muscatura incorecta se pot corecta la orice varsta, copil sau adult. Problemele de ortodontie se pot rezolva mult mai usor in perioada copilariei, in perioada de crestere, dar nu este exclusa remedierea lor si in perioada adulta.

Principalele probleme ortodontice care pot aparea in perioada adulta sunt: probleme parodontale, cum ar fi retractii ale gingiei, aparitia sensibilitatii dintilor langa gingie, tocirea dintilor, pierderea osoasa graduala cu aparitia mobilitatii dintilor si la un moment dat pierderea acestora; probleme ale articulatiei temporomandibulare cu manifestari diferite: dureri de cap pana la migrene, dureri de ureche, dureri la nivelul gatului, dureri la nivelul coloanei vertebrale si deformari ale acesteia. Asfel de situatii mai complicate necesita cooperarea medicului ortodont cu alti medici specialisti, cum ar fi: paradontolog, implantolog, chirurg maxilo-facial, posturolog, protetician

Rezolvarea problemelor de ortodontie nu sunt legate numai de estetica. Punctul principal care se urmareste intr-un tratament de ortodontie este obtinerea unei functionalitati corecte.

Luand in considerare faptul ca dintii de misca pe parcursul intregii vieti putina lume stie ca problemele de parodontoza care apar la o anumita varsta, la unele persoane por fi stopate sau mentinute sub control daca se corecteaza muscatura si se mentine un control strict al igienei, evitand in acest fel riscul pierderii dintilor, chiar si a celor care au deja mobilitate.

Un lucru important de stiut este faptul ca tratamentele ortodontice se pot plati si in rate, iar unele clinici garanteaza pe viata acest tratament. Durata unui tratament ortodontic variaza intra 6 luni si 2 ani.

Aproape 6 milioane de oameni în USA si Canada sunt în grija membrilor Asociaţiei Americane de Ortodonţie, cautând soluţii pentru un zâmbet mai sănătos şi mai frumos, deci pentru o viaţă mai bună”, a declarat Dr. Emilia Gheorghiu-Milicin, medic specialist ortodont.