Articole Medicale

Inapoi la categorie

Ce pret are un aparat dentar?

pret aparat dentar 2Probabil va intrebati ce pret are un aparat dentar in Romania.

Costurile serviciilor ortodontice sunt cu 15-20% mai mici fata de Franta, Germania si Elvetia, cu aproximativ 30% fata de Anglia si cu 20% mai mici comparativ cu SUA, sustine medicul ortodont Emilia Gheorghiu-Milicin.

Probabil va intrebati ce pret are un aparat dentar in Romania. De exemplu, tratamentul cu bracketi (placute ce se fixeaza pe dinti, componente ale aparatului dentar) pe o perioada de 6 luni costa intre 2.100 si 3.200 de euro, in functie de materialul ales. Tratamentul pe 1 an se ridica la costuri de 2.400-3.600 euro, iar cel pe 2 ani, intre 3.000 si 4.200 de euro.

Mai discret, dar mai scump este tratamentul cu bracketi linguali (aparat dentar fixat in spatele dintilor), al carui cost se situeaza intre 6.000 si 7.200 de euro.

Astfel, pretul unui aparat dentar presupune tratamentul ortodontic complet, adica materialele necesare pentru cele doua arcade, consultatii pana la finalul procesului de indreptare a dintilor, restul materialelor necesare pe parcursul tratamentului, aparatele de contentie de la final si detartraje gratuite pe perioada tratamentului la indicatiile medicului.

Totodata, la clinica dentara Ortodent pacientii beneficiaza de 20% reducere la tratamentul de albire a dintilor de la final, plus garantie pe viata a tratamentului cu consultatii gratuite la fiecare 6 luni.