Intreaba medicul

Inapoi la categorie

De ce trebuie sa alegi un specialist in ortodontie pentru a te trata?

Asa cum exista specialisti in medicina (cardiologi, gastroenterologi, dermatologi, etc.), asa sunt si specialisti in stomatologie. Ortodontistul este specialistul dentar care isi dedica viata corectarii dintilor si oaselor incorect pozitionate. Dintii, si uneori fetele sunt schimbate prin tratamentul ortodontic; De aceea, este foarte important ca tratamentul sa se faca in mod corect.

Fiecare copil ar trebui sa fie vazut de un medic ortodont la o varsta frageda. Aceasta poate fi la 3-4 ani insa, Asociatia Americana de Ortodontie recomanda prima consultatie la medicul ortodont sa nuĀ  fie mai tarziu de 7 ani. La aceasta varsta, au erupt suficienti dinti permanenti si s-a produs suficienta crestere a oaselor fetei pentru a se putea identifica o posibila problema in viitor.

Un specialist in ortodontie si ortopedie dentofaciala este expert in miscarea dintilor, poate ajuta oasele sa creasca corect si poate lucra cu dumneavoastra sa ajute dintii sa ramana in pozitia corectata. Sa stiti ca, companiile de asigurari platesc tratamentele ortodontice doar o data in viata. Faceti in asa fel incat specialistul in ortodontie sa o faca corect de prima data.

Consultatia la varsta mica permite medicului ortodont sa determine varsta optima de incepere a tratamentului. Multi parinti si unii medici stomatologi presupun ca trebuie asteptat pana erup toti dintii permanenti pe arcada, dar pot fi surprinsi sa afle ca ar fi fost mult mai simplu daca veneau la consultatie mai devreme.

Ce trebuie sa intrebi un medic stomatolog generalist care se ofera sa-ti faca tratamentul de ortodontie?

Ce fel de pregatire formala in ortodontie aveti in afara de facultatea de stomatologie?

Sunteti acreditat ca medic specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala in Romania?

Tratati toate cazurile de ortodontie, chiar si cele mai complexe?

A terminat vreun medic ortodont un tratament ortodontic inceput de dumneavoastra?

Tratamentul facut mai devreme poate elimina deciziile drastice. In anumite cazuri, obtinerea unor rezultate satisfacatoare nu se mai pot obtine daca oasele fetei au terminat de crescut.Cu tratamente mai simple facute la timp, copilul poate fi scutit de purtarea pe o perioada lunga de timp a bracket-ilor.Adultii pot fi tratati la orice varsta atat timp cat gingiile si osul alveolar in care sunt implantati dintii sunt sanatosi.