Intreaba medicul

Inapoi la categorie

De ce uneori dintii temporari trebuie extrasi?

Extragerea unor dinti temporari este necesara uneori pentru a permite unor dinti permanenti inghesuiti sa erupa intr-o pozitie mai buna. Daca dintii sunt foarte inghesuiti, este clar ca unii dinti permanenti neerupti inca (in general caninii) pot ramane impactati (nu au loc sa erupa si raman in os) sau vor erupe in pozitii nedorite.

Pentru a permite dintilor permanenti inghesuiti sa erupa in pozitii mai aproape de normal sunt necesare extractii seriate a dintilor temporari (extractia dintilor temporari intr-o anumita ordine si la anumite intervale de timp).

Acest lucru va imbunatati foarte mult o inghesuire severa a dintilor, urmata fiind de un tratament ortodontic colectiv pentru a termina alinierea dintilor permanenti.

Dupa ce toti dintii permanenti au erupt, extragerea unor dinti permanenti poate fi necesara pentru a corecta inghesuirea dintilor sau muscatura. Decizia corecta de extragere a unor dinti permanenti va lasa pacientul intr-o excelenta muscatura functionala si o estetica placuta.