Intreaba medicul

Inapoi la categorie

Pot sa-mi indrept dintii fara sa am bracketsi lipiti pe dinti

Da, daca esti adult sau adolescent matur cu 1-6 mm de inghesuire sau spatiere a dintilor anteriori si nu iti lipseste nici un dinte, si nu ai inclinatii sau rotatii severe ale dintilor.

Bracketii folosesc forte usoare pentru a misca dintii in pozitia lor corecta. Nu par a face mare lucru la inceput, decat ca sunt lipiti pe dinti, dar, in realitate, in fiecare moment din tratamentul ortodontic se intampla ceva in gura dumneavoastra.

Bracketii pozitionati pe dintii dumneavoastra si arcul principal care ii interconecteaza sunt componentele principale ale tratamentului ortodontic.

Bracketul este o piesa special modelata din metal sau ceramica, care este lipit pe fiecare dinte. Arcul principal trece prin ramura bracketilor si arcul deformat tinde sa revina la forma lui initiala aplicand forta asupra dintilor pentru a-i misca.

O serie de gutiere aliniatoare generate prin sistem computerizat 3-D facut de Invisalign pot ajuta crearea unui zambet frumos fara bracketsi lipiti pe dinti. Aceasta tehnologie avansata nu corecteaza ocluzii(muscaturi) datorate unor maxilare malpozitionate.

Multi pacienti insa pot beneficia de un rezultat superior cu o combinatie pe o perioada scurta de timp de purtare de bracketsi pentru a corecta probleme pe care gutierele aliniatoare nu le pot face si ulterior utilizarea Invisalign pentru finalizarea alinierii dintilor.