Servicii

Unul dintre cele mai importante servicii pe care le oferim in cadrul clinicii noastre este ortodontia si ortopedia dento-faciala.

Avand in vedere ca aproximativ 2% din populatia globului are dintii perfecti, trebuie sa ne ingrijoram atunci cand functionalitatea danturii noastre are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar factorul estetic. Principalul punct pe care Clinica Ortodent il urmareste intr-un tratament ortodontic este obtinerea unei functionalitati corecte. Daca functioneaza bine, este si frumos, insa acest lucru nu se aplica si invers. Daca este frumos nu inseamna neaparat ca este si functional.

Ortodent

Malocluziile – nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare – interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care ne afecteaza digestia si in cele din urma, sanatatea generala a organismului.

In cadrul cabinetului nostru, veti primi toate informatiile necesare pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra dentare, fiind de datoria noastra sa va orientam in orice problema si/sau urgenta dentara, iar in cazurile in care este nevoie, sa va punem in legatura cu specialistii de care aveti nevoie.

Pe langa ortodontie si ortopedie dento-faciala, Clinica Ortodent mai realizeaza si tratamente de profilaxie, detartraj si albire.

Ortodontia

Ortodontia este specialitatea stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor dento-faciale (muscaturilor incorecte), care pot fi rezultatul pozitiei incorecte a dintilor sau a oaselor sau incongruentei arcadelor dento-alvelolare. Bracketsii, aliniatoarele si alte tipuri de aparate ortodontice sau ortopedice sunt utilizate pentru corectarea anomaliilor prin miscarea dintilor si a oaselor.

In cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat, in momentul in care toti dintii permanenti au erupt, sa diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

Ortodontia

In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia – muscatura. In multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea preprotetica, pregatirea chirurgicala, repozitionarea dintilor in vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei in cazul pacientilor cu afectiuni parodontale de la moderat la sever.

Aparate Dentare

Aparate ortopedice mobile

Miofunctionale

Pentru prevenirea obiceiurilor miofunctionale, cum ar fi respiratia orala, deglutitia de tip infantil, sugerea degetului sau obiceiul de a roade unghiile, se utilizeaza tehnici ortodontice speciale ce au ca scop corectarea dintilor strambi si alinierea acestora.

Tehnicile ortodontice implica utilizarea unor serii de aparate care pot fi purtate atat 1-2 ore in fiecare zi, cat si peste noapte, in timpul somnului.

Aparat dentar

Utilizarea zilnica a aparatelor miofunctionale combinata cu activitati regulate – pentru a imbunatati respiratia, functia musculara a limbii si postura acesteia – are ca rezultat indreptarea dintilor, ce contribuie la o dezvoltare faciala optima si un zambet sanatos.

Aparate ortopedice fixe
 1. Frau de cal (headgear)
 2. Masca faciala
 3. Disjunctor sau expansor rapid palatinal
 4. Plan de muscatura (bite plate)
 5. Scut pentru deget
 6. Scut pentru limba
Aparate ortodontice fixe
 1. Bracketi metalici
 2. Bracketi de ceramic
 3. Bracketi lingual
Ortodent
Aparat dentar fix

Metoda de aplicare a bracketsilor pe dinti este simpla, sigura si nedureroasa. Acestia se lipesc pe dinte, cu ajutorul unor materiale speciale de compozit sau ionomer de sticla, folosite in ortodontie. Arcurile – sarmele – reprezinta partea mobila a mecanismului. Aceste arcuri se schimba periodic pentru a putea aplica forte adecvate pe dinti si pentru a permite miscarea dintilor.

Metode noi

1. Tratamentul SureSmile

Cu ajutorul tehnologiei digitale revolutionare SureSmile, specialistul ortodont este capabil sa eficientizeze durata tratamentului, oferind un rezultat calitativ si un zambet sanatos, intr-un timp mult mai scurt decat o pot face aparatele dentare conventionale.
Ortodent este prima clinica din Romania unde pacientii pot beneficia de un astfel de tratament.

Descopera mai multe informatii despre tehnologia SureSmile aici.

2. Tratamentul Invisalign

Tratamentul Invisalign consta intr-un tratament pe baza unor gutiere. Realizarea diagnosticului si elaborarea planului de tratament de catre medicul ortodont duce la stabilirea timpului si a numarului de gutiere necesare. In multe cazuri, tratamentul Invisalign poate sa alterneze cu perioade scurte de purtare de aparate fixe – braketi.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial.

3. Incognito (lingual individualizat)

Tratamentul Incognito este un tratament cu braketi si arcuri individualizate care se aplica in spatele dintilor. Sunt confectionate dintr-un aliaj de aur cu diverse alte metale, printre care se numara argintul, platina, paladiul, iridiul, zincul si cuprul.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial iar pentru stabilirea unei programari vizitati pagina destinata aparatelor dentare.

5 motive sa porti un aparat dentar

Descoperiti cele mai importante 5 motive pentru care sa purtati un aparat dentar si modul prin care puteti avea un zambet de invidiat:

Functionalitate corecta

Beneficiul cel mai important al purtarii de aparat dentar este dobandirea unei muscaturi corecte, care este mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare si a problemelor parodontale.

Il poti purta la orice varsta

Dintii aflati intr-o pozitie incorecta, precum si muscatura necorespunzatoare se pot corecta la orice varsta. Problemele de ortodontie se pot rezolva, intr-adevar, mult mai usor in perioada copilariei, respectiv in perioada de crestere, dar remedierea lor nu este exclusa si in perioada adulta.

Digestie mai buna

Cercetarile facute in diverse centre de cercetare, precum Universitatea Baylor – facultatea de stomatologie, au demonstrat ca malocluziile (nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare) interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care ne afecteaza digestia si, in cele din urma, sanatatea generala a organismului.

Un zambet de invidiat

Desi tratamentul poate dura o lunga perioada de timp, alegerea unui aparat dentar va poate oferi zambetul pe care vi l-ati dorit dintotdeauna. Veti putea zambi fara sa va ascundeti dantura si veti avea mult mai multa incredere in dumneavoastra.

Muscatura corecta

Beneficiul cel mai important este o muscatura corecta, care este mai putin expusa la formarea cariilor, a fracturilor dentare, a problemelor parodontale.
Decizia urmarii unui anumit tip de tratament ortodontic este luata de catre medicul specialist, impreuna cu pacientul, in functie de problematica existenta. Problemele ortodontice decid tipul de aparat ce trebuie folosit, functionalitatea lor fiind diferita.

Pretul pentru un aparat dentar poate varia in functie de complexitatea interventiei. Clinica dentara Ortodent iti ofera cele mai bune servicii pentru ca tu sa ai zambetul pe care ti l-ai dorit din totdeauna!

Tratamente de albire

 • In cabinet
 • Acasa, cu gutiere personalizate

Albirea rapida efectuata in cabinet foloseste energia luminoasa cu plasma, prin care se accelereaza substantele aplicate pe dinti. Clinica Ortodent foloseste materiale de albire BriteSmile. Procesul de pregatire a pacientului impune protejarea gingiei cu o pasta care se intareste cu ajutorul lampei cu ultraviolete. Aceasta se foloseste pentru a reduce riscurile de ardere chimica a tesuturilor moi expuse gelului de albire.

Albire dinti

Procedura propriu-zisa implica folosirea gelului de albire si a acceleratorului de albire in 3 faze a cate 20 de minute. Dupa terminarea ciclului de albire, se indeparteaza stratul protector de la nivelul gingiei, iar pacientul este informat despre limitarile alimentare din urmatoarele 24 de ore.

Procedura poate da sensibilitate temporara dintilor, care insa este mai redusa ca timp fata de procedura de albire acasa.

Intervalul de timp dintre 2 albiri recomandat de clinica noastra este de 3-4 ani.

Albirea realizata acasa se face cu cel mai bun material de albire – Opalescense – in gutiere personalizate, executate de laboratorul de tehnica dentara, in urma luarii unei amprente personalizate.

Gutierele se pot pastra si se pot folosi la o albire ulterioara.

Procedeul de albire, in cazul gutierelor, variaza intre 7 si 10 zile pe arcada, in functie de sesibilitatea dentara a fiecaruia. Acestea se poarta pe timpul noptii. Recomandarea noastra este ca in acest caz, sa se faca intai albirea dintilor superiori si ulterior cea a dintilor inferiori, pentru a putea aprecia gradul de albire obtinut de fiecare in parte.

Clinica noastra recomanda ca urmatoarea albire sa nu fie facuta mai repede de 3-4 ani.

Tratamente de profilaxie

DETARTRAJ

Importanta detartrajului

De multa vreme, s-a observat ca lipsa igienei orale sau efectuarea defectuoasa a acesteia cauzeaza depunerea, la suprafata dintilor, a tartrului si aparitia coloratiilor.

Profilaxia si detartrajul trebuie facute, in mod normal, la un interval de 6 luni, indiferent daca exista sau nu inflamatie sau sangerare a tesutului gingival. Este prima metoda de profilaxie recomandata impotriva aparitiei cariilor si a bolii parodontale. La persoanele care depun tartru mai usor, detartrajul se poate face si la interval de 3-4 luni.

Primul semn al tartrului este inflamarea gingiilor sau sangerarea lor frecventa la periaj.

La inceput, tartrul este alb-galbui. In timp, din cauza alimentelor consumate si a fumatului, el capata o culoare maronie. Acesta apare intr-un interval de 12-24 de ore de la ultimul periaj, ducand la formarea cariilor si la aparitia bolilor parodontale.

Ortodent
Profilaxie

Detartrajul este absolut necesar pentru prevenirea bolii parodontale, dar și pentru incetinirea evolutiei sale. Tartrul poate aparea la orice varsta, atat la adulți, cat si la copii. Indepartarea se poate face numai de catre medic prin detartraj.

Detartrajul face parte, in mod obligatoriu, din cadrul igienei buco-dentare si a prevenirii imbolnavirii gingiilor.

In functie de localizarea lui pe dinte, in raport cu marginea gingivala, tartrul dentar poate fi supragingival sau subgingival. Zonele predispuse la depunerea tartrului sunt:

 1. Fata interna a dintilor de jos;
 2. Fata dinspre obraz a molarilor de sus;
 3. Dintii nefolositi in masticatie;
 4. Dintii inghesuiti;
 5. Zonele in care igienizarea este neglijata;
 6. Suprafetele puntilor si protezelor dentare.

Multi pacienti fac greseala de a se opune detartrajului pe care medicul il recomanda, in mod curent, chiar de la prima sedinta, facand obiectia ca inlaturarea pietrei le-ar slabi dintii.

Medicul va trebui sa-l convinga pe pacient ca inlaturarea pietrei nu numai ca nu-i poate aduce niciun neajuns, ci dimpotriva, este o interventie absolut necesara unei bune stari a dintilor.

Detratrajul se poate realiza manual sau cu ajutorul aparatelor cu ultrasunete si al celor cu airflow.

In concluzie, detartrajul trebuie sa fie prima manevra stomatologica dinainte de inceperea oricarui tratament stomatologic, pentru a oferi medicilor stomatologi o vizibilitate buna, in vederea obtinerii unui diagnostic corect si complet. Pentru stabilirea unei programari vizitati pagina destinata detartrajului.

PERIAJ

Periajul profesional este o masura de preventie care trebuie facuta cel putin o data la 3 luni.

Periajul profesional are rolul de a indeparta placa bacteriana de pe suprafata dintilor, precum si petele dentare externe cauzate de alimente colorate, fumat, consum excesiv de ceai, cafea sau vin rosu.

Periajul profesional se executa in cabinet, cu o periuta rotunda montata la scaunul dentar si o pasta speciala cu diferite arome, asigurand astfel o igienizare mult mai profunda si o lustruire a suprafetei dintilor.

Ortodent
AIRFLOW

Air-Flow-ul este un tratament de ingrijire si preventie, care ajuta la o igienizare profesionala completa. Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul unui aparat care genereaza un jet de aer cu apa si bicarbonat de sodiu, cu o presiune mare, jetul fiind proiectat atat pe suprafetele dentare cat si in zonele interdentare si subgingivale – zone inaccesibile periajului manual. Jetul de apa care contine particule abrazive de bicarbonat indeparteaza foarte eficient tartrul si toate petele existente pe suprafata dentara.