Articole Online

Poziția dinților se poate corecta și la 50 de ani

Doar un procent de 29% dintre adulți cu vârstă cuprinsă între 26 și 45 de ani apelează la un medic ortodont. Din acest procent foarte mic aproximativ 78% sunt femei și doar 22% sunt bărbați.

Din fericire pe de-o parte și din nefericire pe de altă parte, dinții se mișcă toată viață. Astfel că dinții aflați în poziție incorectă precum și mușcătura incorectă se pot corecta la orice vârstă, copil sau adult. Problemele de ortodonție se pot rezolva mult mai ușor în perioada copilăriei, în perioada de creștere, dar nu este exclusă remedierea lor și în perioada adultă.

Principalele probleme ortodontice care pot apărea în perioada adultă sunt: probleme parodontale, cum ar fi retracții ale gingiei, apariția sensibilității dinților lângă gingie, tocirea dinților, pierderea osoasă graduală cu apariția mobilității dinților și la un moment dat pierderea acestora; probleme ale articulației temporomandibulare cu manifestări diferite: dureri de cap până la migrene, dureri de ureche, dureri la nivelul gâtului, dureri la nivelul coloanei vertebrale și deformări ale acesteia. Asfel de situații mai complicate necesită cooperarea medicului ortodont cu alți medici specialiști, cum ar fi: paradontolog, implantolog, chirurg maxilo-facial, posturolog, protetician.

Rezolvarea problemelor de ortodonție nu sunt legate numai de estetică. Punctul principal care se urmărește într-un tratament de ortodonție este obținerea unei funcționalități corecte.

Luând în considerare faptul că dinții se mișcă pe parcursul întregii vieți puțină lume știe că problemele de parodontoză care apar la o anumită vârstă, la unele persoane por fi încetinite sau menținute sub control dacă se corectează mușcătura și se menține un control strict al igienei, evitând în acest fel riscul pierderii dinților, chiar și a celor care au deja mobilitate.

Un lucru important de știut este faptul că tratamentele ortodontice se pot plăti și în rate, iar unele clinici garantează pe viață acest tratament, dacă se ține cont de toate indicatiile date de către medicul ortodont la terminarea tratamentului. Durata unui tratament ortodontic variază între 6 luni și 2 ani.

„Aproape 6 milioane de oameni în USA și Canada sunt în grija membrilor Asociației Americane de Ortodonție, căutând soluții pentru un zâmbet mai sănătos și mai frumos, deci pentru o viată mai bună”, a declarat Dr. Emilia Milicin, medic specialist ortodont.


0/50 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.