Articole Online

Ce preț are un aparat dentar?

Probabil vă întrebați ce preț are un aparat dentar în România? Costurile serviciilor ortodontice sunt cu 15-20% mai mici față de Franța, Germania și Elveția, cu aproximativ 30% față de Anglia și cu 20% mai mici comparativ cu SUA, estimează medicul ortodont Emilia Milicin.

În clinica Ortodent costul tratamentului depinde de durata lui, de nevoile fiecărui pacient și acoperă tot planul de tratament, adică materialele, toate consultațiile, igienizările necesare, indiferent de numărul lor. Încă de la început, după consultațiile inițiale și diagnostic, vei primi prețul total al întregului tratament, astfel că vei ști exact despre ce sumă este vorba și ai posibilitatea să achiți în rate. Mai mult, tratamentul este garantat pe viață și beneficiezi de un control gratuit la 6 luni, pentru tot restul vieții, în condițiile în care respecți indicațiile noastre după terminarea tratamentului ortodontic.

De exemplu, tratamentul cu bracketsi (plăcuțe ce se fixează pe dinți, componente ale aparatului dentar) pe o perioadă de 6 luni costă între 2.600 și 3.200 de euro, în funcție de materialul ales. Tratamentul pentru 1 an se ridică la costuri de 3.400-4.050 euro, iar cel pe 2 ani, între 4.400 și 5.500 de euro, preț care include materiale, consultații, aparate de contenție la finalul tratamentului și consultațiile de control periodic după terminarea tratamentului ortodontic.

Mai discret, dar mai scump este tratamentul cu bracketsi linguali (aparat dentar fixat în spatele dinților), al cărui cost se situează între 6.000 și 7.200 de euro.

Costurile aparatelor ortopedice, care se folosesc până să erupă toți dinții permanenți, sunt mai mici (variază între 600 și 800 de euro), avantajul fiind că putem să evitam sau să scădem din timpul de purtare a bracketsilor în momentul în care au erupt toți dinții, implicit scădem costurile totale de tratament.

Astfel, în clinica noastră, când vorbim despre prețul unui aparat dentar, nu ne referim numai la aparatul în sine, ci spunem, de fapt, prețul tratamentului ortodontic complet, adică materialele necesare pentru cele două arcade, consultații până la finalul procesului de îndreptare a dinților, restul materialelor necesare pe parcursul tratamentului, aparatele de contenție de la final și igienizări incluse în tratament pe perioada tratamentului la indicațiile medicului.

Totodată, la clinica dentară Ortodent pacienții beneficiază de 20% reducere la tratamentul de albire a dinților de la final, plus garanție pe viață dacă pacientul ține cont de toate indicațiile post-tratament, consultațiile fiind gratuite la fiecare 6 luni.

Ce preț are un aparat dentar?
5 (100%) 1 vote