TratamentulSureSmile®

De ce SureSmile®?

1. SureSmile creează un mulaj 3D computerizat, după mușcătura pacientului, cu ajutorul tehnologiei avansate de scanare a danturii.

2. Cu ajutorul mulajului 3D, specialistul poate vedea dinții și relația dintre ei, din toate unghiurile.

3. Odată ce planul de tratament este stabilit, tehnologia SureSmile programează un robot să îndoaie sârmele cu memorie conform prescripției.

TRATAMENTUL SURESMILE®

Ortodent este prima clinică din România care poate trata pacienții cu ajutorul sistemului SureSmile®,
bazat pe o tehnologie o tehnologie digitală revoluționară, care ne ajută pe noi, medicii ortodonți, să diagnosticăm, planificăm și să tratăm problemele ortodontice cu cel mai precis și personalizat tratament, într-un timp redus cu 25-30% față de tratamentele clasice.

Sistemul SureSmile este folosit la nivel internațional încă din 2004, iar în România, în clinica Ortodent, din 2013. În acest moment, ne putem lăuda, că tratăm un procent de 99% din pacienți cu acest sistem personalizat, cu rezultate spectaculoase.

 

Când spunem SureSmile®, spunem:

 • precizie și predictibilitate de 90-95% de la începutul tratamentului. Tu ai posibilitatea să vizualizezi încă înainte de începerea tratamentului cum vor arăta dinții tăi la finalul acestuia;
 • mai puțin timp de purtare a aparatelor dentare;
 • mai puține vizite la cabinetul specialistului;
 • rezultate de înalta calitate;

Toate obținute prin expertiza ortodontului, tehnologia digitală 3D și tehnologia robotică. Într-adevăr, tehnologia SureSmile® transformă precizia ortodontică în artă!

Niciun alt tratament ortodontic nu oferă precizia și predictibilitatea tehnologiei SureSmile®! Cu ajutorul acestui sistem putem crea mult mai precis și mai predictibil designul unui zâmbet, încă de la începutul tratamentului. În locul mișcării dinților unul câte unul în poziția corectă prin îndoirea manuală a arcurilor, SureSmile® folosește o tehnologie 3D, care face acest proces mai eficient și mai direct. Apoi, arcurile (sârmele) sunt îndoite cu precizie micronică cu ajutorul roboților SureSmile®, după specificațiile specialistului ortodont. Aceste arcuri “inteligente” rețin pentru totdeauna prescripția medicului și sunt activate automat de temperatura corpului pacientului. Tot acest proces scurtează durata tratamentului și crește considerabil calitatea rezultatelor.

Revoluția SureSmile®

De peste un secol, medicii ortodonți au creat zâmbete superbe cu ajutorul aparatelor dentare ce necesitau ajustări manuale, efectuate în cadrul a numeroase vizite medicale. Aceasta ajustare este cunoscută sub numele de activare a arcurilor, procedură care se realizează prin îndoituri făcute manual, cu un grad mai mic de precizie decât cel al roboților. Îndoiturile se fac din aproape în aproape, până la atingerea rezultatelor scontate.

Însă, dezvoltarea conceptului de SureSmile® a fost realizabilă datorită unor experți inovatori în ortodonție și tehnologie, care au avut o idee revoluționară: folosirea tehnologiei robotice pentru personalizarea arcurilor, pentru a simplifica tratamentul. Acești roboti nu numai că pot îndoi arcurile la o temperatură crescută, dar le pot îndoi astfel încât să compenseze particularitățile dinților fiecărei persoane mult mai precis decât se poate face manual.

Îndoirea precisă și proprietățile formei arcurilor din aliaj cu memorie reduc durata tratamentelor și îmbunătățesc calitatea rezultatului final, prin mișcarea dinților către poziția lor corectă, fără mișcări de du-te-vino, lucru care ajută la scurtarea timpului de tratament.

Aceste arcuri, confecționate dintr-un aliaj de cupru-nichel-titan, oțel sau beta-titaniu sunt preferate ca arcuri de început datorită forțelor reduse și continue de mișcare a dinților, prin activarea termică la nivelul cavitații bucale. Ulterior, pe parcursul tratamentului se folosesc arcuri cu rigiditate mai mare, pentru a obține rezultatele și a stabiliza mișcările necesare pentru definitivarea tratamentului.

Succesiunea arcurilor este aleasă de către medicul ortodont în așa fel încât să se potrivească tipului de mișcare necesar particularităților dinților tăi. În timpul tratamentului ortodontic, vei purta mai multe arcuri cu diferite proprietăți și grosimi. Avantajul sistemului este că va îndoi toate arcurile cu aceleași îndoituri precise, lucru care nu se poate face manual în tratamentul clasic, deoarece apar mici erori a căror compensare necesită mai mult timp.

În plus, spre deosebire de tratamentul ortodontic tradițional, care se bazează pe mulaje din ghips, SureSmile® oferă specialistului ortodont șansa de a crea un mulaj 3D computerizat al dinților, scanând tridimensional, cu ajutorul căruia se elaborează un plan de tratament. În final, obținând-se o simulare a rezultatului final al tratamentului cu o marjă de eroare foarte mică.

Tehnologia SureSmile® ne permite să avem control total asupra stabilirii planului de tratament, asupra detalierii caracteristicilor dentare și de structură facială a fiecărui pacient în parte. Planul este apoi transferat în programul roboților SureSmile®, care vor face îndoiturile în toate arcurile planificate.

De aceea, avantajul deplasărilor bine stabilite, încă de la început, prin simularea planului de tratament, ne oferă un instrument incredibil pentru a-ți putea oferi un timp de tratament mai scurt cu 25-30%, crescând considerabil și calitatea rezultatelor.

Tehnologia SureSmile® aduce încă un avantaj – tratamentul cu alignere (gutiere)

În afară de simulările tridimensionale, arcurile personalizate și scurtarea tratamentelor ortodontice, Sure Smile® ne permite să îți oferim tratamente cu alignere (gutiere), adică putem face modificări de poziție ale dinților, gradual, fără aparate dentare fixe.

Aceste gutiere sunt transparente, mobile, mai puțin vizibile decât aparatele fixe, dar în același timp corectează poziția dinților. Le poți scoate pentru igienizare, în timpul meselor sau în cazul unui eveniment important, redându-ți confortul estetic pe care știm că îl dorești. Totuși, trebuie menționat faptul că, pentru ca aceste alignere să poată da rezultatul complet, trebuie să le porți zi și noapte, cu excepția meselor. Cu cât le porți cu mai multă conștiinciozitate, cu atât rezultatele sunt mai rapide. Dacă le vei purta mai puține ore decât sunt indicate, timpul de tratament se prelungește.

De asemenea, în funcție de mișcările necesare pentru obținerea unei mușcături corecte și alinierea dinților, putem stabili în ce măsura este viabil pentru tine tratamentul cu alignere (gutiere). Trebuie să ținem cont de faptul că mișcările cu ajutorul alignerelor sunt limitate. Nu orice anomalie dentofacială poate fi tratată cu acest tip de alignere, deoarece sunt mișcări pe care nu le putem obține cu ajutorul lor.

Însă, datorită evoluției tehnologiei și a necesitații crescute în ziua de azi de a îți oferi confort și estetică, putem analiza și oferi posibilitatea de a combina tratamentul ortodontic cu aparate fixe pe o perioadă mai scurta de timp, în care să realizam mișcările pe care cu alignerele (gutierele) nu le putem obține și apoi, eliminăm aparatele fixe și finalizăm tratamentului ortodontic cu alignere.

După stabilirea planului de tratament, cu ajutorul soft-ului Sure Smile vom genera o serie de pași intermediari ai mișcărilor (de la momentul zero la final), iar acești pași intermediari vor fi printați cu o imprimantă 3D. Pe aceste modele printate se efectuează seria de alignere (gutiere), pe care le vei purta conform pașilor tratamentului, respectând indicațiile legate de igienizare.

Numărul acestor alignere diferă în funcție de problema ortodontică, implicit și timpul de tratament și costurile acestora.

La finalul tratamentului, menținerea dinților în poziția corectată se va putea face fie cu un set de alignere finale de contenție, fie cu contenție fixă și o singură gutieră (superioară), pe care o vei purta noaptea, așa cum va fi indicat.

Tratamentul SureSmile® cu alignere (gutiere) este preferat de medicii ortodonți în lume:

 • în cazul recidivelor (dinții se strâmba din nou, dacă nu porți aparatele de contenție după cum ți s-a indicat)
 • în cazul tratamentelor ortodontice care necesită mișcări minore
 • în combinațiile de aparat fix pe o perioadă mai scurtă și finalizarea tratamentului cu alignere.

Avantajul estetic este evident în cazul acestui tip de tratament, dar trebuie să iei considerare că nepurtarea alignerelor conform indicațiilor, duce la rezultate minime. Cu alte cuvinte, rezultatul acestui tip de tratament depinde mai mult de cooperarea ta.

O rută mai directa către un zâmbet frumos!

Probabil, ai auzit de la prieteni și familie că purtarea unui aparat dentar presupune un angajament de lungă durată, de la 6 luni la doi ani. Nu mai este cazul!

Cu tehnologie SureSmile, dinții nu se mișcă mai repede, ci se mișcă mai precis în poziția finală calculată de specialist, eliminând forțele și mișcările nedorite, dar și faptul că roboții pot îndoi și arcurile termice, pe care nu le putem îndoi manual, practic ne permite personalizarea tratamentului din prima luna de începere a acestuia. Pentru tine, înseamnă un zâmbet frumos și o cavitate bucală sănătoasă – ambele într-un timp mai scurt decât cu aparatele dentare tradiționale!

Începând cu anul 2004, SureSmile® a fost folosit la 150.000 de pacienți de către medici ortodonți din Statele Unite, Europa, Australia, Noua Zeelanda și Canada. S-a demonstrat ca SureSmile® reduce durata tratamentului cu aproximativ 25-30%. Acest procent a fost calculat pe baza studiilor efectuate pe mai mult de 40.000 de pacienți. De asemenea, un studiu independent, publicat in World Journal of Orthodontics, a demonstrat ca pacienții tratați cu SureSmile® au experimentat un tratament mai scurt și un rezultat calitativ crescut decât cei tratați în mod tradițional. Precizia este baza tehnologiei SureSmile®.

Pașii tratamentului SureSmile®

Ca procedură de lucru, pentru realizarea acestui tip de tratament, avem nevoie de dosarul ortodontic complet pentru stabilirea diagnosticului și al planului de tratament și scanarea 3D a dinților tăi.

Pe baza diagnosticului se stabilește planul de tratament și se face simularea tridimensională cu obținerea modelului 3D a ceea ce dorim să obținem în urma îndreptării dinților.

Pasul de simulare 3D îl facem în majoritatea cazurilor, nu este necesar  în 100% din cazuri, deoarece în cazurile simple, putem face măsurătorile și după punerea bracketsilor și scanarea cu bracketsi, înainte de comandarea arcurilor personalizate.

SureSmile® vs. Aparatele dentare tradiționale

Tehnologia SureSmile® ajută la crearea unui zâmbet minunat în timp mai scurt pentru pacienți. Ea oferă precizie, rezultate mai bune și un zâmbet superb, într-un timp mai scurt decât se pot face cu aparatele dentare convenționale.

Tratamentul SureSmile

 1. SureSmile creează un mulaj 3D computerizat, după mușcătura pacientului, cu ajutorul tehnologiei avansate de scanare a danturii;
 2. Cu ajutorul mulajului 3D, specialistul poate vedea dinții și relația dintre ei, din toate unghiurile;
 3. Odată ce planul de tratament este stabilit, tehnologia SureSmile programează un robot să îndoaie sârmele cu memorie conform prescripției medicului, acesta urmând să le utilizeze conform mecanicii stabilite pentru fiecare pacient. Medicului îi rămâne în totalitate stabilirea unui diagnostic corect, un plan de tratament specific, avantajul unei tehnologii incredibile pe care să o utilizeze în mecanica complexă a unui tratament ortodontic și are avantajul de a obține rezultatele scontate în timp mai scurt.

Tratamentul convențional

 1. In ortodonția tradițională, doctorul folosește un mulaj confecționat din ghips, pentru a elabora un plan general de tratament;
 2. Fnisarea si detalierea poziției dinților este obținută în timp, prin monitorizarea progreselor în cadrul controalelor frecvente;
 3. Arcurile sunt îndoite manual în cabinet, în cadrul fiecărei vizite, necesitând ajustare continuă pe parcursul tratament ului;
 4. În cazul arcurilor cu memorie folosite în tratamentul clasic, ele nu pot fi îndoite manual . Astfel că personalizarea arcurilor în tratamentele clasice se face pe arcurile de otel, după 8-10 luni de la începerea tratamentului, deoarece doar arcurile de oțel pot fi îndoite manual pentru a putea definitiva caracteristicile specifice fiecărui pacient în parte.