Articole Online

Multe boli se manifestă şi la nivelul cavității bucale

Multe boli se manifestă si la nivelul cavității bucale

Bucuresti, 27.03.2013

http://www.dreamstime.com/-image14641376

De-a lungul timpului s-a demonstrat faptul că problemele dentare influențează buna funcționare a întregului organism. Există o strânsă legătură între sănătatea orală și bolile cardiovasculare, nașterea prematură, diabetul zaharat, osteoporoză, multe boli se manifestă la nivelul cavității bucale, ceea ce înseamnă că medicul stomatolog este printre primii specialiști care pot să atragă atenția asupra unei probleme de sănătate.

Atunci când sănătatea dinților este una deficitară, oamenii se pot confrunta cu dureri, căderea dinților, respirația urât mirositoare, ulcerații bucale, gură uscată și probleme ale gingiilor. Toate acestea pot fi evitate dacă se are în vedere o igienă orală corespunzătoare.

“Societatea noastră, din păcate, este insuficient de educată în legătură cu problemele ce pot apărea din cauza unei ocluzii (mușcături) incorecte, a pierderii premature a dinților temporari, a înghesuirii dentare. Consecințele pe termen mai lung sau mai scurt sunt legate de probleme de dezvoltare a creșterii coloanei vertebrale, asimetrii de creștere, probleme ale articulației temporomandibulare care pot ajunge până la migrene severe, apariția de chisturi, probleme de deglutiție, probleme parodontale ușoare sau severe, ajungându-se la pierderea dinților din cauza pierderii înălțimii osului alveolar”, a declarat Emilia Milicin, medic primar specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială.

Aproape 80% dintre români au probleme dentare deoarece nu își îngrijesc corect dantura. Igiena dentară se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinți și de aceea, apariția cariilor este cea mai frecventă afecțiune, urmată de problemele cauzate de placă dentară bacteriană, respirația urât mirositoare și dinții sensibili. Vizitele periodice la stomatolog și ortodont vă pot scăpa de multe dintre problemele dentare.

“Având în vedere că aproximativ 2% dintre oamenii din întreaga lume au dinții perfecți, trebuie să ne îngrijoram atunci când aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Îndreptarea dinților nu reprezintă doar estetică. Principalul punct care se urmărește într-un tratament ortodontic este obținerea unei funcționalități corecte. Dacă funcționează bine, este și frumos, însă acest lucru nu se aplică și invers. Dacă este frumos nu înseamnă neapărat că este și funcțional,” a explicat fondatorul clinicii Ortodent, Dr. Emilia Milicin.

………………………………………………………………………

Ortodent este cea mai mare clinică dentară de specialitate din țara care se poate mândri cu 7 scaune de ortodontice, cu metode de tratament moderne, performante și personalizate, cu experiența echipei certificată de tratamentele ortodontice finalizate cu rezultate excepționale, garantate pe viață. Garanția serviciilor este dată și de faptul că după terminarea tratamentului clinica dentară Ortodent efectuează la fiecare 6 luni o verificare gratuită. Deschisă acum 7 ani de Dr. Emilia Milicin, noua clinică Ortodent își propune să continue tradiția serviciilor și metodelor performante de ortodonție la cele mai înalte standarde mondiale. Dr. Emilia Milicin este specialist în Ortodonție, absolventă a Universității Naționale Autonome din Mexico City, absolventă a peste 35 de cursuri internaționale de formare profesională,Membru al Federației Mondiale de Ortodonție, Membru Internațional al Asociației Americane de Ortodonție, cu o experiență de peste 15 ani în ortodonție și ortopedie dento-faciala.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta:

www.ortodent.ro

Facebook: http://www.facebook.com/OrtodentClinic


0/50 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.