Articole Online

Adulții tineri nu se prea preocupă de aspectul danturii

Adultii tineri nu se prea preocupa de aspectul danturii

Educația ortodontică la adulții tineri, cu vârstă cuprinsă între 17 și 25 de ani, este aproape inexistentă, doar un procent de 13,13% dintre adulții tineri cu vârstă cuprinsă între 17 și 25 de ani apelează la un medic ortodont, conform unui studiu intern efectuat în clinica Ortodent. Acest fapt este cauzat de perioada psihologică dificilă pe care o traversează în care contează percepția colegilor, prietenilor și persoanelor din anturajul acestora care privesc aparatul dentar că pe un lucru inestetic și de problemă financiară. Dacă în copilărie, părinții sunt cei care au grijă de dentiția copilului lor, atunci când începi să devii adult toate costurile se răsfrâng asupra ta. În această perioadă cu cât se scurtează perioada de tratament, cu atât este mai bine, deoarece adulții tineri nu prea își doresc aparat dentar, deoarece consideră că le afectează viața socială, iar costurile tratamentelor ortodontice sunt mai greu de acoperit pentru tinerii abia intrați sau abia ieșiți de pe băncile facultăților sau la început de drum la locurile de muncă. Însă, în clinica Ortodent tratamentele sunt garantate pe viață, în condițiile în care se respectă indicațiile medicului ortodont date la terminarea tratamentului, iar costurile acestora se pot achita în rate.

Pe de altă parte, percepția generală este aceea că problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada copilăriei, în care au erupt toți dinții permanenți, ceea ce este fals. Este adevărat că în această perioadă se pot rezolva probleme atât ortopedice, cât și ortodontice, însă oamenii trebuie să fie bine informați asupra faptului că la medicul ortodont se poate apela indiferent de vârstă.

Medicul ortodont este singurul specialist dentar care își dedică viață corectării dinților și oaselor incorect poziționate. Poziția dinților, și uneori fețele sunt schimbate prin tratamentul ortodontic. De aceea, este foarte important ca tratamentul să se facă în mod corect. Un specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială este expert în mișcarea dinților, poate ajuta oasele să crească corect și poate lucra cu dumneavoastră sa ajute să vă asigurați ca dinții să rămână în poziția corectată.


0/50 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.