Articole Online

Albirea dinților în Clinica Dentară Ortodent

Albirea dinților în Clinica Dentară Ortodent folosește energia luminoasă cu plasmă prin care se accelerează substanțele aplicate pe dinți. Există mai multe metode de albire a dinților: fâșii de albire, creioane de albire, gel de albire, albire cu laser și albire naturală.

Clinica dentară Ortodent folosește diferite materiale de albire. La albirea în cabinet procesul de pregătire a pacientului impune protejarea gingiei cu o pastă care se întărește cu ajutorul lampei cu ultraviolete. Medicul ortodont o folosește pentru a reduce riscurile de ardere chimică a țesuturilor moi expuse gelului de albire.

Procedura propriu-zisă implică folosirea gelului de albire și a acceleratorului de albire în 4-8 faze a câte 10 de minute. După terminarea acestui proces, se îndepărtează stratul protector de la nivelul gingiei, iar pacientul este informat despre limitările alimentare din următoarele 24 de ore.

Procedura poate da sensibilitate temporară a dinților, care însă este mai redusă ca timp față de procedura de albire acasă. Intervalul de timp recomandat între 2 albiri este de 3-4 ani.

Albirea dinților este o procedură comună în stomatologia generală, dar mai ales în ramura celei cosmetice.
Pe măsură ce avansează în vârstă, dinții adultului se închid la culoare din cauza schimbărilor din structura minerală a dintelui, pe măsură ce smalțul devine mai poros.

Dinții se pot păta din cauza pigmentarilor bacteriene, coloranților din alimentație și tutunului. Administrarea de anumite antibiotice (tetraciclină) pot duce, de asemenea, la pătarea dinților sau la scăderea strălucirii smalțului. De asemenea, la terminarea tratamentului cu aparat dentar se va efectua albire, pentru ca pacientul să aibă zâmbetul pe care și l-a dorit.

Pentru albirea rapidă a dinților, specialistul în ortodonție folosește energia luminoasă pentru a accelera procesul de albire în chirurgia dentară. Efectul albirii dinților poate dura câteva luni, dar variază în funcție de stilul de viață al pacientului. Factorii care pot scădea albirea includ fumatul și consumul de lichide colorate cum ar fi cafeua, ceaiul și vinul roșu.

Petele interne ale dentinei pot colora dintele dinspre interior spre exterior. Albirea internă a dinților poate soluționa acest lucru. În colorațiile intense sau cele cauzate de tetraciclină (unde pot apărea și pete albe de decalcificare, care se pot albi mai tare și să devină mai vizibile), albirea nu este efectivă. În aceste cazuri există alte metode de corectare. Spre exemplu, bonding-ul, când un strat subțire de compozit este aplicat pe suprafața dintelui pentru a masca colorațiile. De asemenea, o fațetă de porțelan poate masca colorația dintelui.

Pentru albirea dinților se pot folosi diverse materiale chimice sau fizice. Pastele de dinți, de obicei, conțin particule foarte mici de siliciu, oxid de aluminiu, carbonat de calciu sau fosfat de calciu pentru a îndepărta mecanic petele formate de moleculele colorate absorbite pe suprafața dinților din alimentație. Spre deosebire de albirea chimică, pastele de albire nu alterează culoarea intrinsecă a dinților.

În concluzie, albirea dinților este mai puțin eficientă dacă dinții au pete albe, o culoare cu tentă spre gri, carii sau dacă pacientul are gingiile inflamate. Efectul cel mai mare se obține la dinții galbeni și colorați.


0/50 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.