Articole Online

Atenție deosebită copiilor sub 4 ani

 

scutdeget

Trebuie acordată o atenție deosebită copiilor sub 4 ani în cazul în care există obiceiul de a-și suge degetul. Necorectarea acestui obicei la o vârstă rezonabilă poate duce la o dezvoltare și poziție neadecvată a dinților și maxilarelor copiilor cu acest tip de obicei. Dinții anteriori superiori se mișcă într-o poziție anterioară și frecvent dinții anteriori inferiori se mișcă într-o poziție posterioară. În același timp, poziția normală a buzei superioare și profilul copilului sunt afectate. Cu toate că obiceiul trebuie să fie eliminat cât mai repede posibil, dacă privăm copilul de obiceiurile lui înainte de a fi pregătit emoțional ca să poată accepta acest lucru, de cele mai multe ori schimbă un obicei cu un altul. În același timp, în unele cazuri, obiceiurile moderate la o vârstă fragedă pot să nu producă schimbări ireversibile maxilarelor și dinților.

Este greu de determinat când un copil suge degetul suficient și cu intensitatea suficientă că să producă o daună importantă maxilarelor și dinților, constând în compresie sau alungire maxilară în același timp împingând dinții anteriori superiori în față. Acest obicei de sugere a degetului poate începe un proces numit “mușcătura deschisă” în care incisivii superiori și inferiori nu se ating și pot duce la defecte de vorbire.

Cu toate acestea, mulți copii încearcă să lase acest obicei când ajung în societate, la grădiniță sau la școală, în locurile de joacă.

De multe ori, punând copilului o mănușa toată noaptea poate corecta problema. Dar, dacă problema persistă, este nevoie de un ajutor specializat – scutul pentru deget.


5/52 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.