Articole Online

Incidența problemelor ortodontice în țara noastră

Un studiu de piață, realizat de clinica dentară Ortodent pe un eșantion de 1211 subiecți, arată că 53,84% din totalul persoanelor care apelează la un medic ortodont, este reprezentat de copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 16 ani.

Astfel, copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 11 ani reprezintă 40,63%, din care 56,71% sunt de sex feminin, iar cei cu vârstă între 11 și 16 ani dețin un procentaj de 13,21%, din care 60,63% sunt de sex feminin.

Educația ortodontică la adulții tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, este aproape inexistentă, doar un procent de 13,13% dintre adulții tineri cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani solicită ajutorul unui medic ortodont.

Doar un procent de 29% dintre adulți cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani apelează la un medic ortodont. Din acest procent foarte mic aproximativ 78% sunt femei și doar 22% sunt bărbați.

Această tendință derivă din faptul că educația ortodontică nu este la cote foarte înalte, percepția generală fiind aceea că problemele ortodontice pot fi rezolvate numai în perioada de creștere, ceea ce este fals. Este adevărat că în perioadă copilăriei se pot rezolva probleme atât ortopedice, cât și ortodontice, însă oamenii trebuie să fie bine informați asupra faptului că la medicul ortodont se poate apela indiferent de vârstă.

Prevenția și tratamentul problemelor ortodontice sunt mai accentuate în mediul urban, întrucât în mediul rural informația ajunge mai greu, iar instituțiile medicale nu au medici specialiști în ortodonție.

 


0/50 ratings


Comentarii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar că am citit Politica de confidențialitate și îmi dau consimțământul că datele personale să fie prelucrate în vederea publicării comentariului meu.